onsdag 6 december 2017

Sova butik somnar in.

Har ganska länge funderat över hur "Sova" butiken på Änghagen kan drivas, den butiken som säljer sängar för man ser sällan folk därinne..
Nu kan vi läsa i NLT att kedjan genomgått en företagsrekonstruktion vilket får den följden att de butiker som inte kommer upp till kedjans krav på lönsamhet stängs ner.. Och butiken ute på Änghagen är en av dem, men när den stängs skrivs inte..
Knappast en överraskning men nu börjar det bli jobbigt för Änghagen då man är där Framnäs befann sig för ett tag sedan.. Om Sova butiken stängs inom den närmaste tiden finns risken att två lokaler står tomma, Team Sportia lokalen som ännu står tom och nu då Sova butiken..

Det är ALDRIG bra för ett handelsområde med tomma butiker det blir lätt ett Köpstaden(Skara) känsla över ett område då och det lockar mindre folk.. Som tur är så finns det starka butiker kvar som drar folk men man måste kämpa för att få nya om inte annat så för att få in hyran, tomma lokaler ger ingen inkomst....
Om Biltema(om de kommer) kan ge skjuts åt Änghagen är svårt att säga men det dröjer minst ett år till, tills nya vägen är klar sägs det.. De som kan glädja sig är väl möbelhuset Mio som ligger på området de slipper en konkurrent även om det inte var något omfattande..
Det var även Frasses hamburgare man spådde som skulle få problem när Burger King öppnade, men än så länge verkar de hålla näsan ovanför vattenytan.. Nu har man lite jobb ägarna av detta handelsområde och inte lär de få några möten till stånd genom "Tillväxt Lidköping" att hjälpa dem, det är enbart centrum förunnat..
Det får inte bli för många sådana här skyltar ute på Änghagen, för det kan gå troll i hela verksamheten då..
Arkivbild.
Gotska fastigheter som äger/ägde Änghagens handelscentrum. Har inte läst att man sålt det, men det kan väl ha hänt trots det..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...