onsdag 6 december 2017

Kinnekullebanans öde!!

Lika mycket tjafs i denna blogg som det varit om Hamnstaden har det varit om Kinnekullebanan.. Inte ens när man beslutade om att bygga en tågverkstad här i stan har det varit så värst positiva tongångar..
Kanske mest därför att det varit ljumna åtgärder från våra kommunala politiker där man pliktskyldigast har gått ut med uttalanden..
I Västra Götalands regionen är man överhuvudtaget inte intresserad av Kinnekullebbanan där är det ett evigt tjafs om järnvägen till och från Göteborg och även om Kinnekullebanan ansluter till Göteborg är man inte intresserade..
Västra Götlandsregionen har tillsammans med de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland enats om en remiss som nu gått i väg till Näringsdepartementet..
Det finns också med ett stycke om satsningar på Västra stambanan där man anser att den enskilt viktigaste åtgärden skulle vara ett dubbelspår mellan Göteborg och Alingsås.. Men längre än dit sträcker sig inte välvilligheten..
Om Kinnekullebanan då? Inte mycket, knappt något och då har det ändå suttit Lidköpingspolitiker med på yttrandet till departementet..
Är det då underligt att man från övrigt håll inte bryr sig mycket om sträckan.. Hur många gånger har på senare tid har man fått ställa in tåg för att det inte funnits några tillgängliga på Kinnekullebanan?
I det ursprungliga planförslaget från Trafikverket finns Kinnekullebanan omnämnd. Där finns en halv miljard avsatt för en spårsatsning på sträckan Mariestad-Håkantorp som skulle påbörjas under perioden 2024–2029. Men det står också att så sena investeringsförslag i planen är preliminära och kan omprioriteras. Det finns alltså inga löften om satsning på Kinnekullebanan.. Där är Kinnekullebanan i en cyberrymd där det flyter omkring ordentligt tydligen med våra kommunala politikers tysta medgivande, eller vad skall det kallas?
Framtiden för Kinnekullebanan ser inte så värst ljus ut.. Kanske om en inte så lång framtid denna bild får symbolisera vad som kommer att ske.
Arkivbild.
Kommunalråd Jonas Sundström (S) anser tydligen det är viktigare med en anslutning till Landvetter.. Men då borde väl Kinnekullebanan vara en del av det??

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...