onsdag 27 december 2017

Laser kontra fyrverkeri.

Vid 12-slaget kommer nyårsfirarna i Lidköping att mötas av en ovan syn. Istället för de traditionsenliga nyårsfyrverkerierna blir det laser skriver media..
Egentligen skall jag inte uttala mig om detta då det var ett tag sedan jag var ute och skådade fyrverkeriet på nyår..
Men en åsikt kan man väl få klämma ur sig.. Gillar fyrverkerier av den gamla sorten med sprakande och exploderande raketer uppe i luften att en lasershow skulle kunna konkurrera med det har jag svårt att tro..
Har set mycket snygga lasershower mot väggar och dylikt eller på en begränsad yta, hur det blir i det stora får man väl se eller höra om..
Förstår inte riktigt hur man kan åberopa miljö när man går över till laser från fyrverkerier, det lilla som dessa fyrverkerier påverkar vår miljö kan väl inte ens vara en piss i havet.. Och skrämda djur!! Visst finns det dessa, men någon timma på året kan väl knappast göra saken värre, man får försöka hålla de skrämda djuren trygga..
Då måste väl tiden runt påsk vara värre då det smäller under flera dagar då folk bränner av köpta fyrverkerier, även om lokala förordningar förbjuder vissa fyrverkerier på orter så kan man knappast styra upp det helt..
Nästa är väl ett typiskt svenskt förfarande, förbjud försäljning eller som med alkoholen beskatta det till max.. Nu är vi med i EU så för många av oss är det inte så svårt att köpa t.ex. öl till betydligt billigare pris vilket jag gjorde i somras, ett par flak.. Vem vet kanske fyrverkerier går samma väg även om det inte har samma dragningskraft som alkoholen..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...