fredag 1 december 2017

Kompensation för helgjobb.

Att det är brist på sjukhuspersonal står väl klart, på vissa ställen mer andra mindre och det drabbar folk olika ..
Det är väl från den synvinkeln som sjukhuset i Lidköping nu använder sig av ett ny lockelse.. Vilket innebär att ju mer kvällar/helger du arbetar dess mer ledigt får du.. Detta utannonseras i en tjänst för en sjuksköterska om det bara gäller för denna tjänst eller för samtliga vet jag inte.. Har svårt att tänka mig att detta enkom skulle gälla en speciell tjänst..
Det ser ut att vara en logisk följd av att du får mer ledig tid dess mer du arbetar obekväm tid, näst efter lön är nog ledighet viktigast, eller kanske lika viktigt..
Vi har kunnat läsa att för Skaraborgs Sjukhus fattas det 70 miljoner kronor för att Skara­borgs sjukhus ska kunna täcka alla sina kostnader­ nästa år.. uteblivna besök och bemanningspersonal sägs ta stor del av kakan..
Hittills har jag inte behövt besöka vårt sjukhus så ofta det har räckt med vårdcentralen.. Men jag befarar att med stigande ålder så kommer sjukhusbesöket närmare mer frekvent..
Då om man kan gå för egen maskin kanske man passerar under den nya portalen som pryder sin plats och att politikerna håller sina fingrar borta från vårt sjukhus om det gäller neddragningar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...