tisdag 7 november 2017

Kommunerna får betala.

Det borde väl vara allmänt känt att den värsta flyktingstormen är över, från ca 160 000 åren 2015-2016 till ca 35 000 i år, borde väl göra avtryck lite varstans..
41 personer varslas från Lidköpings kommun.. Så helt logiskt, Social- och arbetsmarknad lämnar ett varsel sammanlagt inom integrationsområdet.. Liksom att flera stora anläggningar har fått slå igen, t.ex. Stora Ekeberg, Lundsbrunn, Brännebrona.. Men klart det kan fort förändras..
Det kommer efterdyningar från denna massiva invandring ett slags eftersläpning som inte politiker i riksdagen tar minsta ansvar för.. Bara de får ståta i media hur goda de är..
Minskade statsbidrag för ensamkommande flyktingbarn är en av förklaringarna till ett nytt stort underskott inom socialtjänsten.. Kommuner tvingas av staten under hot om ekonomisk påföljd om man inte tar emot de av staten stipulerade antalet t.ex. ensamkommande barn när det krisar..
När sedan vågen har avtagit så står kommunerna där med svarte Petter.. Medan riksdagspolitikerna smackar förnöjda.. Vem vet kanske facit ger vid handen att det hade varit bättre att ta statens ekonomiska bestraffning istället om man nu kollektivt vågat bestraffa en kommun..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...