måndag 6 november 2017

Massiva arbeten.

Det är så att massiva arbeten inom kommunen skall igång inom en snar framtid och nu infodras det anbud.. Får väl hoppas att inga karteller är bildade bland hugade entreprenörer eller överenskommelser "du räknar på det så räknar jag på det".. Man får hålla koll å skattebetalarnas vägnar..
Monstret i det hela borde vara det nya reningsverket där man har ett uppsatt pris om det var 600 miljoner, vilket torde vara en måttstock..
Ovanpå detta eler om det är inräknat i de 600 miljonerna så finns det pumpstationer, dragningar av nya ledningar och även förstärkningar på en del ställen. Vi har alla dessutom kunnat se arbeten i gatorna med vattnet..
Det nya elverket är väl redan igång och kostar det också även där fodras det nya dragningar av ledningar och det gamla vid f.d. Björstigs skall monteras ned..
Läste något om en en ny vattenledning mellan Lidköping och Tun längs den gamla tunbanan, det lär suga skattepengar det också.. Gullspångspengarna lär inte räcka så man får väl ta till höjning av taxor och dubbla med en annan form av skattehöjning, den som suger på marginalen och gör oss alla lite fattigare..
Det är inte lite skrot i backen, vatten, avlopp, el, bredband i en salig blandning och inte alltid vet man var det finns.. På Stakegatan tog man markprov genom borrning för en hiss och lyckades perfekt pricka vattenledningen.. Så här kan det se ut i gatorna, inget ovanligt..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...