torsdag 19 maj 2016

Turister på gång

Nu är sommaren snart i full blom och då skall de olika turisinrättningarna i vårt län slåss om turisterna eller samarbeta.
Läckö slott, Skara sommarland, Äventyrsbadet på Arena Skövde, Karlsborgs fästning och i år även Göta Kanal ingår i det som nu lanseras under namnet Västgötaturen.. Hur väl det slår ut beror väl på vilken sommar vi får.. Mest väderkänslig är väl Sommarland med sin inriktning på bad..
Ett Västgötakort har tagits fram. Det ger rabatt på entrén till besöksmålen samt på kaféer, hotell, museum och andra aktiviteter i Skaraborg. Kortet är gratis och kommer att finns tillgängligt på turistbyråer, besöksmålen och via Turistrådet Västsveriges sajt. Samma typ av kort ser vi också i Göteborg och har funnits där ett tag..
Det skall visst satsas 1,6 miljoner kronor av Turistrådet Västsverige, de fem besöksmålen och kommunerna i Skövde, Skara, Lidköping, Mariestad, Töreboda och Karlsborg. Man har gott hopp om att det ska ge god utdelning. Redan förra årets satsning ledde till att antalet gästnätter i Skaraborg steg med 9,2 procent och andelen norska turister på besöksmålen ökade.. Detta år har man inte hjälp av en stark norsk krona..

Lidköping får väl knyta an till torghandeln i centrum, kanske ett stort HM varuhus lockar.. Plus alla miljoner fikaställen och matställen..

Vad jag saknar är Kinnekulle men det kanske inte behöver någon närmare presentation, folk vet om dess existens. Om inte för annat så detta år för den tragiska händelsen på Blomberg som kan dra en del nyfikna. En händelse man säkert hade varit utan.. Men kan man därifrån fortsätta till det vackra som berget har att ge, kanske det blir något positivt.
Som t.ex. Hantverksgården eller om man väljer en fikapaus på utkiksplatsen över Vänern och mycket annat.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...