torsdag 21 april 2016

En pressad byggbransch.

Detta har inget med Lidköping att göra annat än bolaget som saken gäller har fått flera uppdrag i stan. De som jag tänker på är PEAB som om jag vore anställd skulle skämmas för.. I alla fall på de byggen där allt flyter smärtfritt..
När jag såg Uppdrag Gransknings reportage om "Mall of Scandinavia" blev jag mäkta frustrerad, efter 35 år i branschen och stolt över det yrket skall man behöva se sådant här i princip kriminellt förfarande och då med ett av Sveriges största byggföretag PEAB inblandat, som dessutom är så arroganta att man inte vill medverka i programmet..

Nu förekommer det en hel del skit på flera byggen i alla fall vad gäller de större, på många ställen i Sverige och med andra bolag inblandade än PEAB och det medan byggnadsfacket i princip står och ser på..
Vi är maktlösa är ursäkten och det må så vara men gör för fan er stämma hörd, inga trakasserier av skyddsombud får förekomma t.ex. Inga "skuttar" som inte betalar skatt o.s.v. Att det kan fortgå är också ett resultat av politikers totala flathet att göra väldigt lite för att skärpa upp branschen..
Från PEAB sida har man en total blindhet för vad som sker, vet inget, hör inget, ser inget och allt det beror på att man inte är ett dugg intresserade at vare sig höra, veta eller, se... Bara man i påkostade reklamkampanjer i filmer och på pappret får viss hur ansvarsfulla man är..
Vore jag sittande i PEAB:s hjärntrust skulle jag vara mer intresserade av image än de verkar vara nu, då det är på gränsen till hyckleri från deras sida..
Det troliga är väl att redan vid nästa stora bygge kommer åter dessa tendenser visa sig där huvudentreprenören kommer att förneka all kännedom av eventuella lag o avtalsbrott och visa upp sin kraftig sminkad bild av bygget.. Konstigt att vissa kan sova gott om natten..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...