torsdag 21 april 2016

Bankdöd?

De närmaste åren kommer Handelsbanken minska antalet kontor, i första hand genom sammanslagningar. Orsaken tillskrivs digitaliseringen och det är i nuläget oklart vilka kontor som kommer försvinna.. Främst säger man där det ligger flera kontor inom ett litet område..
Undrar vad denna utveckling kommer att leda till i framtiden.. Överflödiga bankkontor? Började med att bankerna fick ut oss på gatan för att hämta kontanter och nu strävar man efter det kontantlösa samhället och vill att vi alla skall fixa ärenden över internet.. Ungefär samma utveckling som statliga organ strävar efter typ Försäkringskassan..
För Lidköpings del är det nog ingen omedelbar fara, vi kommer att få en bank-gata med Sparbanken-Nordea-Handelsbanken efter varandra, efter Nordea flyttat till Orionhuset..
Det läggs fort ner i bankvärlden om man anser sig förlora pengar på något.. Så ock med bankautomater om de inte motsvarar "uttags-tempot".. Då muras det igen och vi får klara oss med färre som då bör uppfylla stälda krav..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...