torsdag 21 april 2016

Mitt kommunhus är min borg.

Jag har väl läst om att man numera låser om sig på kommunhuset men denna dag stod jag inför fakta, skulle fråga om en avi på el.. Då jag inte kom ihåg var det var frågade jag var elverket låg eller de som hade hand om fakturor..
Men se så enkelt var det inte, innan kunde jag kuta direkt upp till damen och fråga, det gick på störten.. Men det gillade tydligen inte politikerna.. Personalen får inte direktkonfronteras med oss presumtiva "farliga" kommuninnevånare vi kan ju ha onda avsikter och då måste de låsa..
Först fick jag anmäla mig i "foajen" där ringde de upp och kollade om jag var välkommen, tog lite tid då man inte kom fram med en gång.. Men till slut fick man tag i någon däruppe och jag fick passera utan att lämna fingeravtryck..
Dumt nog av mig tog jag trapporna, man är ju ingen ungdom längre men fram kom jag.. Där möttes jag av ännu en reception där man frågade om mitt ärende och jag sa att det gällde fakturering eller avläsning av elmätare..
Då skulle man ta kontakt med en dam bakom de stängda dörrarna för att jag skulle få korrekt information och efter en kort stund så kom damen som kollade min identitet.. Där var det och det är väl inte så märkvärdigt men kunde ändå inte låta bli att tänka på att var det inte lite väl krångligt? Tydligen fungerar allt så i kommunhuset att från politiker till tjänstemän så sitter man bakom stängda dörrar, en säkerhetsåtgärd??
På så många andra ställen man varit där det inte är dessa åtgärder utan du kan i princip gå rakt in om det inte är upptaget, Ibland fodras det tidsbeställning men det är en helt annan sak..
Har läst om denna inlåsning och förklaringen till den men glömt av det, kan inte låta bli att tycka att vi kommuninnevånare skall kunna ha öppna dörrar till våra politiker och tjänstemän..
Tror nog tjänstemännen och kvinnorna så kvittar det med stängda dörrar i de flesta fall, det är ett politiker hyss. Inte springer väl folk där för nöjes skull, så roligt är det inte

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...