torsdag 21 april 2016

En stad av specialboende.

AB Bostäder har tydligen fått modulhus på hjärnan och vill placera ut dessa dyra alternativ på olika platser som enligt AB Bostäder ska vara en billig boendeform..
Man har också ökat takten på trygghetsboende-byggandet, ett av höghusen på Lidåker är på förslag och gamla Skattehuset vill man bygga om till detta boende.. små lägenheter skapas i ett par lamellhus i kvarteret Tusenfotingen, kan tänkas vara avsedda för ungdomar... Så det verkar vara "riktade" byggen som är melodin..
Men modulhus verkar vara ordentligt på tapeten.. Ett av de ställen man undersöker är vid Fredriksdalsskolan och gräsplätten där.. Borta vid Brandstationen ett annat.. Och säkert mer som jag glömt.. men det är ett aber vid skolan som man säkert vet om..

På min byggtid så anlade vi under en del av den gräsplätten(Fredriksdalsskolan) en bassäng för att samla upp regnvatten ifall det blev skyfall som inte ledningssystemet klarade av.. Då skulle denna bassäng vara som en uppsamlingsplats för vattenmassorna så att ledningarna han med och svälja vattnet, som en slags fördröjning..
Det finns en liknande bassäng i en del av parken bortanför Lidbil som löper mellan Månesköldsgatan och Hallgatan enligt samma principer att samla upp vatten..
Vad jag förstår kan man knappast anlägga modulhus ovanför den bassängen vid Fredriksdal utan begränsa sig till den biten som inte är bassäng.. Undrar om man normalt skulle få tillstånd att bygga intill en bassäng som samlar upp regnvatten för att hindra att gatorna översvämmades med dyra följder.. Kan man ens anlägga parkering ovanpå?
Någonstans på denna plätt vill AB Bostäder anlägga modulhus och det lär väl gå lätt att få det tillståndet, att överklaga leder sällan till något utan upptar tid.... Och det är något byråkraterna är vana med, tid..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...