fredag 11 mars 2016

Asylboende överklagas.

19 grannar överklagar bygglovet för asylboende i De la Gardie park i Lidköping.
De anser att bygglovet strider mot detaljplanen och att verksamheten blir störande för omgivningen.
Har full förståelse för denna överklagan, vi har på senare tid kunnat läsa om hur det kan bli när folk föses ihop på olika platser, speciellt när de inte är avsedda för boende.
Nu är ju detta inget permanent men kan ändå pågå under längre tid beroende på tillströmning, har det väl börjat kan det på sätt och vis permanentas eller i alla fall pågå under lång tid.
Det är flera egna hem som ligger i direkt anknytning till detta boende och vad jag vet så har mycket lite eller ingen information utgått till husägare eller hyresgäster runt där. Och även om det gjort det hade de väl bara fått höra att det finns ingen anledning till oro.
Miljö- och byggnämnden försöker hitta ursäkter som om att det är tillåtet enligt den gamla plan- och bygglagen som rymmer beteckningen kontor men även tillfälligt boende som hotell och vandrarhem.. Då går det bra vilket det aldrig skulle gjort om man ville få in bostadssökande från den ordinarie bostadskön där. Även om det hade rört sig om tillfälligt boende, tills vidare.. Bildas det ett vandrarhem här nu då?
Är inte emot att flyktingar får tak över huvudet men man skall respektera den vanliga processen i dessa ärenden och inte bara komma inför ställt faktum..
Detta hus eller det nästa lite längre ner på Kinnegatan är det som saken gäller, något av dem som ligger på rad och kallas för De la Gardie park och är industrihotell. Även lite längre bort iordningställs det i gamla tändsticksfabriken lokaler för ensamkommande barn på tredje våning.

Boverket har förenklat processen för att uppföra boende i lokaler inte från börja avsedda för detta ändamål.. Men ännu har man inte kunnat stoppa att folk skall kunna överklaga samt den juridiska biten.. Till det fodras en lagändring och det klarar inte Boverket av.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...