lördag 12 mars 2016

Villa till final.

Så är det då final igen för Villa, är det inte för fjärde gången?
Har varit på en och det var 1975 mot Ljusdal och jag kommer ihåg "lämmeltåget" mot Stockholm, tyvärr förlust.. Det har det även blivit i de andra finalmatcherna.. Magnus Muhrén har visat sig vara ett kap, kan kanske blir finalhjälte om han spelar....
Blir det Sandviken så upprepas den finalen från 2012. Och Sandviken har en otrolig förmåga att resa sig vid finaldags.. Men denna gång klarade man inte av Västerås Som blir Villas finalmotståndare..

Jag kollade och hittade tre finaler för Villa innan och de var:
1975-Ljusdals BK-Villa BK 8-4 (4-0) Söderstadion 17 671 åskådare.
1983-IF Boltic -Villa BK 5-0, 0-0, (0-0) (förlängning) Söderstadion 18 110.
2012-Sandvikens AIK-Villa Lidköping BK 6-5 (5-1) Studenternas IP 19 646.

Kommer ihåg Boltic som en vinstmaskin men som nu för en liten tillvaro inte i närheten av de stora Och även Katrineholm. Får hoppas att inte Villa röner samma öde, men just nu kan det knappt bli bättre.. Endast en vinst i finalen på Tele2 arena kan slå det som hänt nu..
Västerås leder maratontabellen i antal finaler med 35, nu 36.. Tvåa ligger Sandviken med 22.. På tredje plats finns Edsbyns if med 16 finaler.. Villa ligger ännu långt ner på plats 32 med hittills tre finaler, nu fyra då. Nu passerar man IF Linnéa med tre finaler och troligtvis några lag till.. Men till topp tre är det lång väg, som knappast många av oss får uppleva. Såvida man inte går till final många år i följd.
Synd att vi inte får en finalmatch förlagd till Sparbanken Arena här i Lidköping, skulle föredra att finallagen fick var sin hemmamatch plus en eventuell tredje på en neutral plan.. En "åskådarfråga", men pengar är inte allt i dessa sammanhang. Tänk vilket stim det blev runt torget en finaldag..

Jesper Eriksson i GT.
Lidköping har längtat efter en final, hur känns det att nu ha tagit sig dit?
– Fantastiskt! Men de har ju varit i final tidigare, jag tror de längtar efter några ädlare grejer. Jag är glad och stolt över det vi har gjort. Men förlorar vi finalen är vi losers i alla fall. Det är häftigt att ha tagit sig till final, men det är ju där det gäller. Man det ju hur det känns att komma tvåa, det är det värsta som finns.
Villa P18 tog SM-guld efter 5–3-seger i SM-finalen mot Västerås.. Bara att följa upp....

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...