fredag 12 februari 2016

Vapenvila i Syrien?

Nu möts vi av nyheten att man kommit överens om vapenvila i Syrien, något som detta land verkligen behöver. Och under förutsättning att nu detta håller så vad kommer att hända med flyktingströmmen från Syrien?
Det är väl först och främst syrier som många av dessa asylboende gäller och om man ges möjligheten att kunna överleva i Syrien vilket behov av byggnader typ De la Gardie park har man då? Om "freden" blir varaktigt vilket nog för många är ett önsketänkande då vänder väl de asylsökande hemåt igen.. Förhoppningsvis byter man inte ut syrier mot enbart andra nationaliteter bara för att fylla De la Gardie park med hyresgäster... Undrar om de närmaste grannarna fått någon information?

Regeringen vill dessutom sända tillbaka ca 80 000 människor så det är svårt att förstå denna närapå hysteri som råder på marknaden att finna mer eller mindre otroliga bostäder för asylsökande. Där man är så kreativa man aldrig någonsin varit under hela tiden vi haft bostadsbrist. Samt att flera partier har i princip anammat SD politiken vad gäller invandring där det går ut på att minska eller kasta ut fler..
Kommer man då behöva bygga ut De la Gardie park till vandrarhem och behöver verkligen Migrationsverket punga ut med skattepengar på detta?


Uppdaterat: Men det verkar som om man inte behöver vara rädda för minskad invandring.. Migrationsverket meddelade 15-feb att antalet asylsökande slagit nytt rekord: 10 201 personer sökte asyl veckan innan.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...