fredag 12 februari 2016

Nyheter från byggsvängen.

Folkets hus i Lidköping kommer att bygga tio studentlägenheter på tredje våningen meddelar man nu. Det är sedan ett tag ett önskemål därifrån. Kan väl som sagt inte få bättre läge.. Och man utrustar dem med egna toaletter och dusch. Dessutom kommer det att finnas ett gemensamt allrum med kök.. Som gjort för studenter, vad det kommer att kosta står inte

Så möts vi av en annan nyhet som inte jag som tokigt intresserad av vår stads utveckling vad gäller byggnader och etableringar inte alls såg komma.. Därför blev det en total överraskning när man kunde läsa i NLT om banken Nordeas flytt till Orinhuset där jag trodde att HM skulle ha i princip hela ytan.
Men tydligen inte om man får tro uppgifter i tidningen.. Det verkar som Nordea gör en rockad och flyttar ett antal meter till södra änden av torget från den östra sidan vilket gör att denna södra sida nu blir Lidköpings bank-gata nummer ett, Sparbanken, Nordea i november och Handelsbanken.. Bara en gata mellan varje bankbyggnad.. Kan inte SEB banken flytta från gamla stadens torg till nya? Så blir lyckan fullständig..

Efter år av "byggdöd" verkar nu staden fått liv i den livlösa kroppen och att vi nu förhoppningsvis får lika många skarpa situationer som de visioner som haglat fram de senaste åren. Bygge vid kvarteret Tusenfotingen(där Roma ligger) och snart får väl den tröga länsstyrelsen i Vänersborg tummen ur arslet och tillåter Lidåkersbygget. Vi har långbänken Hamnstaden där man varit på väg att ge upp, där man skall försöka få den tummen ur arslet och besluta om ett nytt reningsverk. Men byggandet där ligger långt framme i tiden, då har vi nästan haft två riksdagsval till innan.

Såg att bygglinjen på De la Gardie gymnasiet var en bland de populäraste bland sökande, kanske att man tror på byggnation inte bara i Lidköping utan i Sverige, då menar jag ordinarie byggnation.
Men dagens överraskning var för mig som sagt att Nordea flyttar ett antal meter söderut till samma hus som det nya HM varuhuset. Där det är rödmarkerat kommer nog banken att finnas, om det är en våning eller två vet jag inte, men det låter som det är en våning.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...