måndag 15 februari 2016

Tågtrafiken

har tydligen åter drabbats av störningar, nu gäller det Göteborgsområdet där runt 200 turer berörs.. Men vad jag kan se så är det inget som påverkar tågen från Lidköping i skrivande stund.

Trafikverket meddelar 2016-02-14 17:10:
Göteborg-Älvängen-Vänersborg och Göteborg-Uddevalla-Strömstad samt tåg mot Karlstad och Oslo Tågen påverkas med förseningar och vissa tåg på sträckorna Göteborg-Älvängen och Göteborg-Ytterby är inställda och ersatta med buss på delar av sträckorna dygnet ut. Det finns ingen prognos för när tågtrafiken kan återgå till det normala. För mer information om din resa kontakta ditt tågbolag. Orsaken är en brand som orsakat signalfel.

Så tydligen klarade vi oss denna gång ni som tänkt dra till Göteborg, å andra sidan hade man väl ersatt med buss.. Men personligen föredrar jag nog att åka tåg.. Det vill säga tills Trafikverket totalförstört vår del av järnvägen, med inget underhåll vars pengar i huvudsak går till stambanan och vi får snigelfart på vår del av järnvägsnätet.
Från och med den 19 juni 2016 kommer SJ köra tågen på Kinnekullebanan. Avtalet sträcker sig över 8,5 år med möjlighet till tre års förlängning. Har SJ blivit lovade något tro? För inte kan man väl bedriva verksamhet på en järnväg där du nästan kommer fortare fram med moped..
Ännu står tågen på stationen och man har väl åkande om än inte i önskat antal.. Det lär inte bli mer om Trafikverket drastiskt skär ner farten på grund av dåligt underhåll.. Säg det statliga organ som gynnat Lidköping..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...