tisdag 2 februari 2016

Det händer lite i Tusenfotingen.

Nu har ett byggande avancerat något och tydligen är man på rivningshumör. AB Bostäder har ansökt om bygglov i kvarteret "Tusenfotingen" där bland annat pizzeria Roma ligger. Man river dessa äldre byggnader och ersätter dem med 55 lägenheter. Det har skrivits om att det blir till övervägande del ettor och tvåor, återstår att se.
Nu har man satt upp det som skall bli ersättningslokal för pizzeria Roma medan man river och bygger nytt, så det lär väl bli hemvist för pizzerian ett tag..
Det är samma arbetsbodar som man har i byggsvängen som nu ställts upp vid sidan av där Roma nu ligger. Nu skall man hålla stängt några dagar medan man flyttar..


Man har brutit upp asfalten utanför de gamla lokalerna som bland annat används som förråd men som nu är mycket nedslitna. Här kommer väl snart grävskopan göra sitt jobb och därefter är det fritt fram(någon gång) för uppstart vad gäller nyproduktion.. Men man får inte har för bråttom om man väntar på byggstart det är massor av byråkrati som absolut måste ha sin tid. Det är bara när det övergår i skarpt byggläge som det inte får ta någon tid.. Man börjar med rivning och pålning.. Hur som helst så har PEAB fått entreprenaden och byggherre är AB Bostäder.. Har talats om att PEAB även skall ha Lidåker när nu det kommer igång.. Länsstyrelsen som handhar överklagandet har svårt att få deras ärenden att lämna bordet.
Asfalten är avlägsnad och om det interiört är urplockat är det bara att fläska på med skopan, för det är väl inget att återvinna antar jag. Såg det var asbest-märkning på en dörr, gammalt eller nytt vet jag inte men det fodrar special behandling.

Vad som händer ute på Lidåker har jag inte läst men det ligger väl hos byråkraterna i Länsstyrelsen. Bäst man snor på innan Alliansen inför marknadshyror då lär vi väl inte ha råd att bo där och hyrorna här blir dyrare..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.