onsdag 3 februari 2016

Åter samlas kommunen och polisledningen.

Vi har haft celebert besök i Lidköping av polisområdeschefen i Skaraborg Helena Trolläng.
Besöket var en del i ett pågående samtal om hur det brottsförebyggande arbetet kan utvecklas i samarbete mellan polisen och Skaraborgs kommuner. Polisen genomför just nu en större omorganisation.. Det har man väl läst om och även den starka kritiken mot densamma.. Bara att googla på "kritik mot polisens omorganisation" och ni får skäppan full.. Men det talar man inte om vid sådana här sammankomster.
Samma gäller polisledningens cirkuskonster och delvis även Lidköpings kommun trixande med polishuset, som nu får invändig manikyr med en liten del nybyggnad.. Om jag inte har fel skall inrymma en matsal bland annat. Samt en ny entré..
Borta är de ljuva tongångarna om det vinnande förslaget "Himlen runt hörnet" som kommunen hade en visning tillsammans med polisledning på Sockerbruket.. Varefter det blev ett tjafs och ett trixande värdigt Grönköping.
Men nu skall vi inte vara bittra, klart att man måste visa upp sig från polisen när man mottager skarp kritik och försöka visa en enad front. Kan sedan företrädare för en kommun villigt av någon anledning delta så dess bättre.
Det vinnande förslaget nedan.. Men någon "himmel runt hörnet" blev det inte, både kommunpolitiker och framförallt polisledning drog öronen åt sig rejält. Nu står man åter på "brottsplatsen", samma aktörer, även om inte Trolläng var med då.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.