torsdag 4 februari 2016

Semlor.

Nu för tiden så finns det en uppsjö av olika semlor, en svindyr variant är semle-wrapen. Nu lanserar man semle-smoothie, bacon-semla och då har man gått över gränsen, semle-smoothie, då tycker jag att det inte ens kan kallas semla. Såg ett inslag på TV när man käkade bacon-semla, vidrigt låter det som.... Och kollar man finns det oändliga varianter. Ibland på gränsen till förräderi mot traditionen..
Men när det kommer till semlor är jag stark konservativ och även om jag kan smaka på nyheter så återfaller jag alltid till den traditionella semlan.. Förr skar man bitar av en marsipanrulle och lade under locket men nu är det en blandning av mandelmassa och socker i lös form, ibland löst med äggvita om inte det blivit för dyrt det också. Marsipan var betydligt godare men dyrare att använda så därför tog man väl bort det.
Förr fick vi barn alltid semlan vid "rätt tid" på året och alltid som "hetvägg" med varm mjölk alltså vilket väl sällan händer nu. Men nog uppskattades semlan mer då än nu. Bevara traditionen och köp en semla....

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...