måndag 11 januari 2016

Och skidan hon slinter.....

Nu har vi fått snö till skidåkares glädje. Nu skall det bli någon dag med milt väder, sedan skall kylan komma tillbaka så man får förmoda att snön ligger kvar.
Man kan välja i vårt område både åka på "platten" eller på "lutning" då tänker jag på Kinnekulle. Men går man in på deras hemsida står det "Stängt för säsongen" och har inte läst om hur det kommer att bli, om det ens finns någon som driver backen.. Inom inte alltför långt avstånd finns också slalombackar i Skövde, Billingen och Falköping Alpin.
Vill ni åka på platten så finns det bättre möjligheter i omedelbar närhet och det är Rådaåsgården där preparationer pågår för fullt och vad jag förstod finns fullt åkbara spår nu från 1,2km till 10km. Varav ett spår har elljusslinga. Ett förslag om att använda gamla motorcrossbanan i Råda till skidspår hade inkommit, vet inte hur långt det avancerat.
Det är inte bara till vackra vyer man kan tycka om snö, utan även för rekreation/motion, för rent tidsfördriv, socialt umgänge är det också bra. Sedan finns det de som nöjer sig med vyerna och längtar efter våren.

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...