tisdag 12 januari 2016

När skall hela rasket rivas?

I närheten av Framnäs köpcentrum vid korsningen Gamla Kållandsgatan - Läckö­gatan låg det en bensinstation Uno X(nedlagd 1977)tror jag och senare huserade Biltjänst där som numera finns ute vid Änghagsområdet.
Kvar står denna gamla bensinstation och har gjort det ett bra tag nu. Tankar om en parkering har framförts och något eventuellt byggande på platsen. Men det verkar som även detta gått i stå i denna stad.
Här levs det mycket på visioner och nyproduktion av lägenheter är inte det mest snabba. Visserligen har man haft överklagande emot sig vad gäller Lidåker men nog borde det vara i skarpt läge på mer ställen.
Ingen större tomt här och nära järnvägen så det kanske inte är så lämpat för bostäder, men å andra sidan ligger det utmed järnvägen flera bostäder på nära håll.
Det är på många ställen i stan som man önskar bygga, Framnäs IP, parkeringen bortanför Läckö grillen, båtgården har nämnts.. Mindre ytor finns här som ovan nämnda och vid sidan av taxi, även om det inte lämpar sig för bostäder borde det väl hända något, kvarteret "Tusenfotingen" där pizzeria Roma ligger vill AB Bostäder bygga. Många av dessa platser har stått tomma eller orörda under lång tid. Allt kan inte komma på en gång, men vad gäller byggande har det knappt kommit något alls på ett bra tag..
Nu har rivningslov sökts för det som varit Johannebergs Trädgård sedan många år, alltså växthandeln med infart från Fredriksdalsvägen. Fastigheter på gång?? Eller ännu ett tomt område?
Vi har Vestas gamla gjuteri vid hamnen som skulle användas som en "barriär" vid byggandet av Hamnstaden, men det kanske aldrig byggs i dess närhet. Så kvar finns en anskrämligt ful byggnad. En ny scen där var väl en vision.

Ingen blir väl glad över en gammal lokal som står och förfaller mer eller mindre. Inte för jag tror att en parkering gjorde någon större succé här, men bort med den gamla bensinstationen..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...