söndag 5 februari 2023

Tvätta rätt!

Alla är väl medvetna om att reklam INTE är konsumentupplysning utan "info" helt på annonsörens villkor.. Om varan är ens hälften så bra som der sägs vore det bra..
All reklam går ut på att visa just den varans förträfflighet, men det stämmer sällan, bland de sämsta tillhör hälsotillskott och inte sälan tvättmedel..
"Testfakta har låtit det franska laboratoriet Eurofins testa åtta vanliga flytande kulörtvättmedel för att få en bild av hur väl de lyckas ta bort fläckar, bevara plaggets kulörer och textiliernas struktur (noppor)..
Det övergripande resultatet när det handlar om fläckborttagning kan sammanfattas med ett ord: halvbra!"

Då är det väl den bästa av den testade produkten vilket borde betyda att de sämre i prinscip är mycket dåliga..
Jag har en tvättmaskin inne i lägenheten och tänker inte så mycket på tvättmedel men flytande köper jag aldrig.. Kanske inte det pulver tvättmedel man köper är bättre är väldigt dålig på att följa upp resultatet..
Men kläder av alla de sorter känns rena i alla fall efter en omgång i maskin som man nu troligen får betala dyrt för i el kostnad.. Kanske skulle använda tvättstugan i källaren men det är jag för lat för så det blir att betala strömmen och låtsas om inget😊

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...