söndag 5 februari 2023

Att kunna larma.

Är ännu ganska kapabel till att ta vara på mig själv men efter operation och bortagande av gallblåsa med tillhörande blodförgiftning som kom med, rekommenderade vårdpersonal mig som säkerhet ett larm kopplat till hemtjänsten..
Läste om en kvinna som lagade mat och föll till golvet med kraftig rökutveckling som följd.. Hon lyckades på något sätt larma 112 vilket man därifrån tyckte var starkt gjort..
Nu har jag en "knapp" på handleden som man kan larma med det är en viss säkerhet, larmet är "röststyrt också så du kan meddela dig om du kan.. Har testlarmat några gånger och det går fram kanske inte supersnabbt varje gång men fram kommer det och man kan vid behov ta sig in genom ett speciallås som sattes in i ytterdörren samtidigt som larmet..
Det är inte fråga om de mer eller mindre värdelösa privata hemlarmen det gäller utan de som är kopplade direkt till den kommunala hemvården som hittils verkar fungera.. Det är belagt med en viss kostnad tror det är efter en viss gradering kanske inkomstbeprövat..
Det är väl olika fabrikat på kommuners hemlarm men principen antar jag är densamma med en larmknapp på handleden där den är lättast åtkomlig i alla tillfällen..
Internet.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.