lördag 14 april 2018

Den sena våren.

Läste i media att trädgårdshandlarna har det svårt just nu i och med den sena ankomsten av våren.. Vårväxter som skulle planterats ut är ca två veckor försenade och blir stående i butikerna..
Nu kanske det slår till så att det blir dax för senare växter vilket kan göra att det kolliderar eller att vårväxter inte sälj alls.. Man visade på stora hyllor av vårväxter som nu står i butikerna, så det kan bli ett ekonomiskt avbräck för den handeln detta år..
Vad jag direkt kan komma på så har vi väl tre handelsträdgårdar i Lidköping. Johannebergs lade ju ner för några år sedan.. Lidens i Stenhammar är på väg till andra sidan stan intill Skaravägen där Biltema skall till. Läcköblommer i närheten av Framnäs och så den vid Änghagen, som heter Vänerblommor tror jag.. Det är de som driver upp eget som jag kommer på om det finns några trädgårdsmästare ut i den omgivande periferin vet jag inte..
Antar att även dessa lider av den sena våren för här i Lidköping har det då tusan inte varit några större vårkänslor ännu.. Det har vår kära Vänern att tacka för som när det blåser nordan agerar kylskåp åt oss..
Det är väl bara att hoppas att handlarna klarar vädrets nycker och reder upp situationen.. Skall man sätta potatis inför midsommar då behöver man nog drivbänkar..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...