söndag 10 september 2017

Cyklister.

Det är en del gnäll på cyklister och visst har man sett dårar som cyklar som tror att de har företräden i alla lägen.. Så är ju inte fallet utan man har lagar att följa som alla andra..
Men så finns det idioter bland bilister som blir så förbannade att de helt enkelt prejar cyklister eller kör på dem och det kan stå dem mycket dyrt, fängelse i vissa fall..
Vårdslöshet i trafik handlar det ofta om när bilister tar lagen i egna händer, det kan också bli fråga om grov sådan vilket har fängelse i straffskalan..
Tror det var i Göteborg en dåre körde på cyklister som cyklade utanför cykelbanan vilket man har fullkomligt rätt till om det inte är motorväg t.ex..
Den satans bilisten som man tog påstod att han hade rätt att köra på bilister som inte håller sig på cykelbanan, vilken dåre.. Strikt lagmässigt kan cyklister välja om de ska köra på cykelbana eller inte..
Denne aktuelle cyklist och hans cykelvänner väljer oftast bort cykelbanan av flera anledningar, de tycker helt enkelt att det är trafiksäkrare att de kör på vägen eftersom de är många och har höga farter.. Har du en landsvägscykel och är någorlunda tränad kan du pressa upp farten i ca 40-50 km/t och att då köra på en cykelväg där det går betydligt långsammare och cyklisterna vinglar hit och dit är farligt..
Cyklisten klarade sig utan större skada och bilisten har efterräkningar att vänta, frågan är om ens är lämplig att ha körkort om man har fått för sig att man kan köra på medtrafikanter... Jag cyklar varje dag och tar cykelväg där det finns och har inte råkat ut för något speciellt..
Är man motionscyklist kan man med stor fördel använda cykelbanor men är man en någorlunda bra cyklist med landsvägscykel finns det ingen anledning till att använda dem då det går betydligt fortare även vid normal cykling..
Arkivbild.Arkivbild.

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...