måndag 11 september 2017

Företagsklimat

Nu har det kommit igen företagarnas "undersökning" om företagsklimatet i kommunerna..
Hur mycket allvar man skall ta denna undersökning på vet jag inte det är ju mer än företagens klimat som gäller i en kommun, kanske man kan kolla företagens uppförande mot anställda också..
Men dock har man gjort en egen undersökning detta år också och som vanligt ligger Grästorp bra till, om det ger mer företag dit är osäkert..
Men så vår kära kommun då, det är väl en blandad känsla man får och med Biltema i färskt minne är det väl inga raka spår..
Några städer i Skaraborg I %..
Ja= vill flytta.. Nej= vill inte flytta..
Skövde.... Ja. 8,81.. Nej.. 79,25.. Vet ej. 11,95..
Mariestad. Ja. 13,98.. Nej. 81,72.. Vet ej.. 4,3...
Lidköping. Ja. 16,11.. Nej. 77,78.. Vet ej.. 6,11..
Skara..... Ja. 23,33.. Nej. 67,78.. Vet ej.. 8,89..
Resterande kommuner finns att söka här..

Så det finns några missnöjda företagare i Lidköping tydligen 16,11% och orsakerna är väl flera, kanske en av dem stelbent byråkrati och långa handläggningstider..
Som sagt hur mycket man skall bry sig får var och en bestämma, det är väl olika från fall till fall.. Kanske ger en liten fingervisning utan att kommunerna skall fjäska för mycket..

Uppdaterat..
Lidköpings kommun har mottagit ett brev med två mindre förpackningar. I det ena brevet ska det vara ett knivliknande föremål och i det andra ett pulver av något slag, enligt NLT.. Knappast någon irriterad företagare får man tro utan en annan figur som retat sig på något..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...