torsdag 1 juni 2017

Wennerbergskolans

behov av upprustning har varit på tal ett tag.. Jag har ingen aning men talade med en som var medlem i en förening som hyrde lokal nere på källarplan och han sa att man kunde se mögel på en del väggar där..
Troligtvis finns det inget mögel i klasslokalerna för då hoppas jag det blir ett jäkla liv för det kan drabba barnen hårt senare i livet..
Tydligen förstår man inte allvaret från kommunen eller så har man för många järn i elden och då prioriterar man.. — Vi är överens om att vi ska göra vårt yttersta för att hitta medel för att göra insatser på Wennerbergskolan, främst utemiljön. Den behöver ett upplyft för att få igång barnen, säger Mario Melani, barn- och skolnämndens ordförande (S)..
Få igång barnen? Vet inte riktigt vad som menas med det.. Men vad är viktigare än att ha ändamålsenliga lokaler att vara i under sin utbildning? Och göra vårt yttersta!! Främst utemiljön!! Det är väl en sanning som har vissa frågetecken va? Kanske ger mer frågor än svar..
Undrar hur mycket som är åtgärdat där sedan en annan gick från Västra skolan till matsalen där och spisade samt hade gymnastik i gymnastiksalen, det var i början av 1950-talet.. Undrar om vi inte hade slöjd där också..
Det är något "myndighets-aktigt" över byggnaden, visste man inte vad som fanns där kanske man inte gissade på en skola..
Hur som helst så är det inte bara fasaden och skolgården som skall underhållas utan minst lika viktig är interiören som t.ex. ventilation..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...