fredag 9 juni 2017

Slöseri med skattebetalarnas pengar?

Det har varit och är skriverier om tillsättandet av ny vd för AB Bostäder och hur det förfarandet gick till.. En del tycks köra huvudet i sanden och ser absolut inget konstigt, även om de förstår att det kan lysa i ögonen..
En av försvararna är kommunstyrelsens ordförande i Lidköping, Kjell Hedvall (S) och det kan han göra det blir ändå tack och adjö kanske med kaffe o tårta tyckte jag mig läsa någonstans..
Det hade varit slöseri med skattebetalarnas pengar att annonsera ut tjänsten eftersom Karl Alexanderson hade de rätta kvalifikationerna, menar han.. Jaha? Så det är det nya praxis? När en majoritet tycker att någon har tillräckliga kvalifikationer då behövs det inte någon utannonsering.. Kan bli korrupta följder av det när man skall klia varandras ryggar..
Det är ju inte olagligt i denna form så det var väl bara att köra på.. Men däremot enligt mitt sätt att se så är det med stor tvekan ett moraliskt handlande.. Slöseri med skattebetalarnas pengar? Ja jösses, om man har de kriterierna här då är det till att plocka fram luppen på många ställen och inte bara när vissa har det som ursäkt..
Nu är det gjort och vi får väl hoppas att eventuell ljusskygg företeelse kommer ut i dagsljuset från någon driftig person eller organisation.. Har inte någon förhoppning om att vår lokalmedia är i framkant vad gäller undersökande journalistik..
Därmed inte sagt att vederbörande inte skulle var klippt och skuren för denna post, men trots det så är förfarandet enligt min åsikt inte att föredra vid tillsättandet av hög tjänst, allra minst vid en kommunal tjänst.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...