fredag 9 juni 2017

Hedern.

Rubriker om hedersvåld kommer med jämna mellanrum och det verkar som om samhället inte kan eller ibland inte vill ta tag i det hela.. Det finns även politiska partier som inte gärna vill tala om det annat än i allmänna ordalag för de måste..
Överlägset flest fall av hedersrelaterat våld hittades i Västra Götalands län, med 90 fall.. 30 av fallen rörde Göteborg där nästan alla barn bodde i Angered och Östra Göteborg.. Man skriver inget om övriga städer i Västra Götaland så om vi har dessa problem i vår stad ser man inte här..
GP har granskat tusentals domstolshandlingar i Sverige där ord som hedersvåld och tvångsgifte omnämns. Sammanlagt hittade de 527 barn och unga som omhändertagits eller vårdats på grund av hedersproblematik. 80 procent hade utsatts för fysiskt våld och nästan hälften riskerade att bli bortgifta..
På flera områden pratar myndigheter om "nolltolerans", jag har då inte läst om att man föreslår nolltolerans på detta område.. Det existerar mycket hyckleri här då man inte vill kränka dem med denna tradition..

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...