torsdag 8 juni 2017

Lisa Holm mördaren får sänkt straff??

Det vore rent ut sagt för jävligt om han i och med en flytt till Litauen skulle få sitt straf sänkte med åtskilliga år..
Lisa Holms Advokat Tore Brandtler är säker på att överflyttning stoppas, får hoppas att han har rätt..
Kriminalvården kommer aldrig att godkänna så stor strafflindring för Lisa Holms mördare skrivs det.. När mördaren ansökte om överflyttning var familjen oroliga för just den utvecklingen.. Det vore en ren skandal och skall stoppas..
Undra om Kriminalvården när de i februari beviljade denna överflyttning visste om detta slag mot de anhöriga, förhoppningsvis inte..
15 års fängelse lyder nu ett beslut i lokal domstol i Vilnius som har överklagats. 15 år skulle innebära en straffsänkning från livstids fängelse.. Det kan inte godtas i någon form..
Livstidsstraff i Sverige betyder att den dömde efter tio år kan ansöka om tidsbestämning av straffet där praxis idag är idag att livstidsdömda får en tidsbestämning på cirka 24 år, vilket i praktiken betyder att man sitter inlåst i 18 år eftersom man släpps ut efter två tredjedelar av tiden.. Men det kan också betyda ett betydligt längre straff och då skall det beslutas av en domstol i det landet där gärningen skedde och inte av någon satans ointresserad domstol i Litauen..

De anhöriga till Lisa Holm hörde av sig till advokaten för de var oroliga.. "-Men du är rätt säker på att Kriminalvården kommer att säga nej till överflyttning till 15 års fängelse?" "— Ja jag kan inte få in i min skalle att man skulle godta en sådan strafflindring" säger han.. Och jag får säga att det finns inte någonstans i min sinnesvärld att det skall ske, även om svensk rättvisa är mest inriktad på gärningsmän än offer och anhöriga.... Vi får hoppas man inte hänvisar till något jäkla juridiskt mambo jambo, en förkortning av straffet är rätt och slätt en stor skandal..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...