torsdag 11 maj 2017

Hopp och tro!

2 500 arbetstillfällen när Northvolt investerar 40 miljarder kronor..
Det nystartade företaget Northvolt vill bygga en batterifabrik.. Totalt handlar det om investeringar på uppemot 40 miljarder kronor.. Det har fått Mariestad och Skövde att ingå i ett unikt samarbete enligt Mariestad tidning.. Men ännu finns inget beslut i någon riktning.. Man vet inte ens vad alla dessa miljarder skall komma ifrån..

Det blev Vara som drog längsta strået i landsbygdskategorin när Sveriges kommuner och Landstings tidning Dagens samhälle i går utsåg Sveriges superkommun..
En god soliditet, stora kultursatsningar och ett starkt näringsliv var det som vägde över till Varas fördel när ett antal faktorer vägts samman skriver NLT...
Så tji Lidköping i båda fallen.. Nu kan man väl inte begära att Lidköping skall kunna konkurrera i topp vid alla tillfällen.. Lidköping har trots allt visat framfötterna vid flera tillfällen..
Men när det gäller att locka näringslivet så förstår jag att inte Lidköping har någon prioritet.. Även om det är zzzeegt i flera kommuner ivårt land så måste väl Lidköping vara bland de zzzeegaste..
Men som denna blogg tjatat om många gånger så är våra politiker verkligen alerta på visioner och framtidsplaner.. Man har till och med en plan för hur man skall planera.. Inte undra på att det fattas byråkrater i förvaltningen.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...