måndag 20 februari 2017

Vår-tugget.

Det är samma tugg varje år kanske lite tidigare detta år, det är våren som får uppmärksamhet..
Och detta trots det kan bli rejäla bakslag med både ordentlig kyla och en hel del snö.. Just nu verkar det inte så, men för någon eller några dagar så....
Våren är på ingång mässar man bland annat från väderinstitutet Foreca och det kan väl inte motsägas, bara fråga när man menar att "ingången" skall ske!
Vi är ju ett ganska avlångt land och det brukar skilja sig en del på när våren kommer, meteorologisk vår innebär att det måste bara en dygnsmedeltemperatur över 0 grader sju dygn i rad, det vet väl de flesta..
Logiskt sett brukar väl delar av Skåne och kanske Öland ligga bra till för den första våren 2017.. Men även om det blivit vår kan ett bakslag komma och kung Bore vill inte ge sig..
I fyra dygn har nu Öland haft en dygnsmedeltemperatur på över 0 grader, precis som både delar av Skåne, Gotland och delar av Småland.. På måndag förväntas det bli tvåsiffrigt i temperatur - därefter kan det bli kyligare igen.. Dock finns ingen sådan prognos om tvåsiffrig temperatur för våra trakter..
Va tusan!! Det blir som det blir ändå bara att vänta och se.. Men längtan till våren är så stark att man överhopas av känslan och därför måste man skriva om den.. När magnolian blommar är vi fullt inne i den..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...