söndag 30 oktober 2016

Sibirien har brunnit.

Det har brunnit på Sibirien d.v.s. de byggnader som ligger på Rörstrandsområdet intill Vestas gjuteri en gång i tiden.. Där till "Sibirien" husen har man stått och tagit emot vagnar på räls i luften som transporterades från båtar med material för att t.ex. tillverka lera.
Det kan mycket väl vara så att denna brand är anlagd och då undrar man har vi fått en pyroman igen? Först pizzerian där man också misstänkte att den var anlagd, men det har väl ännu inte konstaterats och så nu detta.. Kan också vara två i för sig helt skilda händelser..
Här skulle det kommande måndag börjats med en renovering för att få in hyresgäster och nu lär man få lite extra arbete i form av nya takstolar på mittenbyggnaden, som det inte var mening att de skulle bytas..

Denna söndag dagen efter branden var det personal från Rörstrands hyresvärd där och kollade.. Man upptäckte något som "pyrde" i ett av "båsen" och fann det säkrast att be brandkåren att ta en extra koll.. Vilket man också kom och gjorde..

1 kommentar:

Unknown sa...

Söker foto från tiden då lera kom med båt jag körde traktor från hamnen till banan där tippvagnarna åkte upp. Var kan man hitta foto på det? Sänd till min e-post om det finns några?

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...