söndag 30 oktober 2016

Stor bilträff i stan!

Det meddelas om att den stora bilträffen ”Power Bigmeet” som var i Västerås, kanske den största i Sverige nu skall flytta till Lidköping och ut till Hovbyfältet.. Föra året i Västerås kom det 80 000 på tre dagar och man beräknar att nästa år på grund av jubileum skall komma ännu mer.. Då är fältet i Västerås för litet..
Kommande sommar skall den första träffen gå av stapeln närmare bestämt 6-7-8 juli.. Det kommer att föra upp Lidköping på bilkartan ordentligt.. Vi har redan i arenan Power meet mässan som drar en del folk men inte i jämförelse med detta utomhus-evenemang.. Power meet mässan i arenan, bild nedan..
arkivbild.
Men nu som sagt en "mässa" av helt annan kaliber och troligtvis massiv tillströmning av folk vilket borde ge handeln i Lidköping en stor chans.. Synd att inte Biltema är byggd då, men man får inte begära för mycket.. Man har ju inte haft tio år på sig ännu..
Det är bara att tacka och ta emot denna chans och hoppas att det blir mer än en gång, så bra gjort av de inblandade som gör detta möjligt.. En bra reklam för vår stad, se till att ta del av den..
Då blir inte Julas flygplan så ensamt därute på Hovby de dagarna.. Men det är väl bäst man låser in det så inte folk får för sig det hör till utställningen..
Arkivbild.
Så kommer fältet som politikerna övergivit till nytta, tur att inte Miljöpartiet fått igenom sina planer om hus därute då hade detta aldrig blivit av.. Men de har möjligheter ännu att bygga hus där för det är inte säkert att det blir mer än ett år här.. Arrangörerna utesluter inte att Power big meet kommer tillbaka till Västerås 2018..
Enligt arrangörernas uppskattningar, har Power Big Meet genererat turistintäkter på omkring 150 miljoner kronor årligen för Västerås kommun.. Mumma det Lidköping.

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...