onsdag 26 oktober 2016

Bunta ihop lantisarna!

Detta är ju en gnällig blogg speciellt på överhögheten och framförallt där staten.. Har skrivit om "storregioner" som man nu vill sätta i bruk..
Min blick föll på en artikel i AB av Lotta Gröning: "Stockholmspolitikerna vill bunta ihop lantisar"..
"Med andra ord: storregioner handlar inte människor. Det handlar om rationalisering, pengar och om att några politiker får ännu mera makt. Demokratin centraliseras också om förslaget om storlän går igenom. Det blir färre politiker som representerar fler människor. Det blir svårare för oss medborgare att påverka besluten och ditt liv, din trygghet och din vardag blir i händerna på ett regionfullmäktige någonstans i Sverige."
Polisens centralisering skall vi bara inte skriva om hur klumpigt den genomförs.. Här i stan har dessutom cirkus polishus mynnat ut i en renovering av det gamla..
Vi har förlorat Tingsrätten.. I princip helt demolerat Försäkringskassan , Skattemyndigheten och Pensionsmyndigheten där man klumpat ihop några damer bakom en disk på Rörstrandsområdet. Vars enda uppgift är att informera och möjligtvis hjälpa till med mindre lösningar.. Någon som tror det blir bättre för oss i storregionens utkant?
Någon som tror att lantisarna i Skaraborg dit Lidköping hör kommer att få bättre statlig service? Skövde blir en språngbräda till överhögheten som kommer att finnas i Göteborg.. När allt är samlat i Skövde kan man börja överflyttningen därifrån till Göteborg..
En gång i tiden kom en buss "Utställningen med hjärnan" till stan.. Om man tar det som att använda hjärnan så verkar vi inte haft någon nytta av den utställningen heller, då knappast överhögheten har använt sig av den i större utsträckning.
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...