tisdag 25 oktober 2016

Nya regler för Försäkringskassan.

Byråkrati som inte kommer den lilla människan till del..
Försäkringskassan stegrar upp sina byråkratiska regler.. I stora drag innebär att varje gång man lämnar sjukintyg kommer det att utredas som ett nytt juridiskt ärende. Om beslutsunderlaget är ofullständigt kan ersättningen fördröjas..
Att du kan komma i ekonomisk kris ger kassan fan i och tydligen politikerna också som gör att detta kan genomföras..
Att det finns de som fuskar torde vara en av orsakerna till att nu alla drabbas.. Presumtiva brottslingar är vi alla och det rättfärdigar detta av Försäkringskassan fula trick..
Nog skulle man retroaktivt kunna kolla och straffbelägga de som fuskar! Men icke, hellre då ett system som drabbar de flesta som inte är oärliga direkt innan utbetalning.. Vad tusan vinner man på det?
Bakom de ändrade hårdare handläggningsreglerna ligger ett rättspraxis-beslut som tydliggjort att det saknas lagstöd för att betala ut ersättning när Försäkringskassan inte har tillräckligt underlag i ärendet..
Att snabbt lösa boende för asylproblem går lätt och fort, där kan man kringgå praxis för boendeform, men att ge människor sitt eventuella levebröd är tydligen i princip omöjligt..
Det är fan till att födas i ett land där byråkratin är viktigare än allt annat.
Arkivbild.

1 kommentar:

Anonym sa...

Angående försäkringskassan så betalar de även ut barnbidrag retroaktivt. Säg att ett barn är 9 år, född i Syrien, bor där i 5 år. Flyr till Italien och bor där i Italien och sedan bor i Danmark i två år. Kommer till Sverige när hen är 9 år. Då får familjen retroaktiv barnbidrag 9 år tillbaka....

Försvarets stor-skrotare.

På onsdag kommer förra försvarsministern Karin Enström (M) till Lidköping. Hon besöker först F7 Såtenäs och sedan stadshuset i Lidköping, jö...