onsdag 26 oktober 2016

Strandlinjen.

Det har tjafsats om strandskyddet på senare tid inom Lidköpings kommun och egentligen vad de olika politiska grupperingarna i fullmäktige vill är för mig oklart..
Strandlinjen i Lidköpings kommun har ett utökat strandskydd med 300 meter. Miljö- och byggnämnden har i flera remissvar till Länsstyrelsen varit positiv till 300-metergränsen.. MEN:
Nu kan vi läsa att "Alliansen har ställt sig kritisk till svaren och hävdar att remissvaren bör genomlysas på ett bredare plan i den politiska processen?"
Man har inte hängt med i vilka tankegångar som ligger bakom denna "motion" i fullmäktige.. Endast något vagt om att kopiera Karlstads upplägg i samma fråga..
Men innebär det till syvende och sist ett minskat strandskydd eller gäller 300 meter? Bort med smutsiga politiska fingrar från att låta folk där det finns möjligheter att röra sig verkligen kunna ströva fritt.. Detta är inte till för några enstaka markägares privata nöjen..
Sedan finns det platser runt vattenlinjen där det är svårt för folk att vistas och ligger otympligt, allt är fråga om var det är tillgängligt..
Länsstyrelsen ska kompletteras med ett fördjupat svar från Lidköpings kommun enligt Alliansen.. Vaddå fördjupat? Fördjupat på så sätt att det skall urholkas?

Hörde att man löst problemet med strandpromenaden förbi Tofta där man var tvungen att ge sig upp på gatorna i Tofta för att fortsätta.. Hoppas detta är sant och man nu kan få följa strandlinjen även förbi Tofta..
Förhoppningsvis hindrar inte Alliansens "fördjupning" oss att kunna vandra efter vår strandkant där det är möjligt, enkom för att någon privat skall ha ensamrätten till den..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...