söndag 11 september 2016

Arbetsmarknad.

Arbetsmarknad det är ett stort begrepp det och att analysera det är väl inte så lätt..
Västsvenska handelskammaren skriver att trots bättre placering än vid förra mätningen är Skövdes arbetsmarknadsregion fortfarande den tredje sämsta i landet i förhållande till sin storlek. Det visar resultatet när Västsvenska Handelskammarens för femte gången i ordningen rankar Sveriges samtliga arbetsmarknader..
Handelskammaren har för femte gången mätt styrkan i landets 73 lokala arbetsmarknader utifrån åtta utgångspunkter där bland annat förvärvsintensitet, nyföretagande och medelinkomst jämförs. Årets mätning visar att fler än Skövdes arbetsmarknadsregion* underpresterar..
– Inte heller Lidköping-Götene arbetsmarknadsregion når upp till förväntat resultat och får ett sämre resultat än tidigare, från att ha rankats som sjätte bäst i landet, sett till förvärvsintensitet, hamnar de nu på plats 19. Här ser vi dessutom att antalet sjukdagar ökat drastiskt från 33 till 37 sedan 2013, då vi gjorde vår senaste ranking, säger en regionchef, Västsvenska Handelskammaren..

I Skövdes arbetsmarknadsregion ingår tio kommuner: Skövde, Gullspång, Töreboda, Tidaholm, Karlsborg, Mariestad, Falköping, Tibro, Hjo och Skara. Indelningen är gjord av SCB och baseras bland annat på arbetspendling.. Knepig fördelning tycker jag om man ser på arbetspendling är inte Skövde det självklara..
I Lidköping-Götene arbetsmarknadsregion ingår Lidköping, Götene,Vara och Essunga..
Trots att Skövde inte är bäst i Skaraborg så klistrar man sig fast att staden MÅSTE vara loket och kommer väl så att göra i all framtid..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...