söndag 11 september 2016

Stölder från byggarbetsplatser.

Det har varit flera stölder på byggarbetsplatser i Lidköping som ute på Sjölunda där verktyg och arbetsmaskiner till ett värde av ca 250 000 kronor stals i samband med ett inbrott i MVB Astor byggs arbetscontainrar vid nya Sjölunda skola i Lidköping. och tidigare vid bygget av Micore båtfabrik..
Men det är inte bara ett problem runt omkring här utan som oftast när det gäller stölder av dyrare ting är det utländska ligor..
Även i Värmland har tjuvar har stulit verktyg på två byggarbetsplatser i Karlstad för flera hundratusen kronor.. Allt tyder på att det handlar om en liga – med sikte att sälja godset utomlands..
– Det mesta pekar på att det är en utländsk liga som härjar. Det finns knappast någon marknad för att sälja de här verktygen vidare i Sverige, säger polisens presstalesman i Värmland..
Nästan alltid förvaras verktygen inom lås och bom efter arbetstidens slut men det hjälper inte ett smack, man har de verktyg som behövs för att bryta upp de flesta lås med..
Ligger sedan platsen lite avsides så är det en fördel för ligorna då de ganska ostörda med verktyg som annars skulle väcka uppmärksamhet.. Man blir resande i stölder och risken att åka fast måste vara mindre eftersom det fortsätter år från år.. Tydligen lätt att föra ut stöldgodset ur landet också och tjäna pengar på det vilket är en förutsättning..
Det lär väl fortsätta dessa stölder för någon helgardering mot dem lär inte finnas och polisen är på många orter mer eller mindre under upplösning.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...