fredag 9 september 2016

Hur mår centrum?

Det är väl inte så ovanligt att det i ett centrum finns tomma lokaler, så är det väl överallt.. Så ock i Lidköping där det finns tomma lokaler och det har flyttats runt mellan lokaler en del.. Butiksytor har minskats som hos Expert och apoteket vid Nya stadens torg..
Men det får inte skena iväg så det gapar tomma ytor för mycket, hittills har hyresvärdarna varit duktiga på att hitta nytt.. Det betyder väl att Lidköpings centrum har ett gott rykte antar jag..Men det kan snabbt förändras om många butiker lever på marginalen och det spökar med för många månader med röda siffror.
För att tag sedan lade Waynes coffee shop ner Där Gottis innan låg som flyttade snett över gatan.. Men det hjälpte bara ca ett år sedan stängdes deras dörrar också.. För mycket utgifter i förhållande till inkomster var en del av orsaken..
Waynes har nu varit stäng ett tag och jag antar man jagar efter nya hyresgäster.. Undrar om de någon gång lämnade de röda siffrorna i bokföringen..

Nu har Gottis eller Direkten bommat igen och hyresvärden Husvagnssvensson får åter ge sig ut på raggarstråt bland eventuellt hugade.. Men nu får man konkurrent av en lokal över gatan vilket knappast gör saken lättare..

Om någon eller några månader får även hyresvärden där Nordea nu ligger också ge sig ut på marknaden om de inte redan gjort det.. Då Nordea flyttar till Orionhuset och blir granne med HM varuhuset fast på andra våning..

Att som en centrumutvecklare föreslog att bara satsa på centrum är ren dumhet.. Om han menar skattemedel är det helt förkastligt om ens lagligt.. Håll centrum attraktivt och välkomnande så får hyresvärdar och butiksägare göra sitt.. Solbryggor är det senaste!! Vilket jag ställer mig undrande till, kommer det att dra mer folk? Och är de inte lite för väderberoende och säsongbetonade?

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...