tisdag 16 augusti 2016

Mindre förskolegrupper.

SVT: "Nu ska förskolegrupperna bli mindre. Närmare 2.900 förskolor får dela på 970 miljoner kronor för att minska de stora barngrupperna. Det är dock stor skillnad bland landets kommuner och vilka som väljer att söka för att få ta del av pengarna.. Skolverket har fördelat drygt 970 miljoner kronor till nära 2.900 förskolor inför det kommande läsåret. Syftet med det öronmärkta statsbidraget är att minska barngruppernas storlek. Den största delen av bidragspotten går till kommunala förskolor, närmare 88 procent."
Men många kommuner sökte inte bidraget.. Det var inte lätt att hitta vilka kommuner det var som inte sökte, var tvungen att skriva och fråga SVT och de var vänliga att svara..
Om vi i vanlig ordning håller oss till Skaraborgs kommuner så är det lätt överstökat för det var bara en kommun som inte sökte..
Och det var Götene kommun.. Om man där hade orsaken att det inte finns tillräckligt med lokaler vet jag inte, men de sökte inte i alla fall.. Kan också vara att statistiskt kostar varje barn ca 130 000 kronor medan bidraget ger 30 000 kronor så det blir en kostnad som varje kommu får avgöra om de vil lägga ut på mindre förskolor..

Om man tar uteslutningsmetoden så måste det väl betyda att övriga kommuner i Skaraborg sökt om bidrag även Lidköping.. Om det betyder man fått bidrag i Lidköping vet jag inte och hade man inte behövt detta bidrag hade man väl inte sökt och hamnat bland dem som inte sökt.. Men så är inte fallet, så enligt min logik måste man sökt......
Kanske man får lite statlig hjälp på denna skola, ny och grann. Vi får väl fråga kommunen..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...