lördag 30 juli 2016

Försäljning av fritidshus.

Ingen som skall köpa hus nu har väl missat att nu måste man amortera på lånet..
Och enligt statistik har det drabbat fritidshusförsäljningen.. Västra Götaland hör till ett av de län där försäljningen av fritidshus har minskat mest under första halvåret i år. Siffror från Svensk mäklarstatistik visar att försäljningen minskat med 49 procent, i hela landet är motsvarande siffra 40 procent.. Det skylls på den nya lagen om amortering..
Att köpa fritidsboende är ju en lyxkonsumtion som då fått stå tillbaka, säger försäljningschef på Svensk mäklarstatistik. Men statistiken kan ha en viss felmarginal..
Vissa områden har drabbats mindre som t.ex. Bohuslän och områden längs södra Vänerkusten där efterfrågan på fritidshus snarare ökat lite..

Ute på Kållandsö begär man än idag mellan två och tre miljoner för några fritidshus om man kollar på Svensk Fastighetsförmedling.. Finns nog billigare också, men priserna här har nog inte heller påverkats så mycket av amorteringskravet.. Troligtvis har inte försäljningen minskat med 49 procent som i övriga Västra Götaland..
Men mig gör det egentligen inget, tänker inte köpa, har ju min balkong.......

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...