fredag 29 juli 2016

Konsumentvägledning.

Antar du vet att kommunen har konsumentvägledning gällande olika frågor bland annat i tvister med ett företag..
Kommunens konsumentvägledning är en kostnadsfri vägledning till konsumenter. Du kan ta kontakt om frågor kring köp av varor och tjänster, konsumenträtt och klagomål på något du köpt. De ger råd utifrån lagstiftning hur du kan tillvarata din rätt som konsument kan vi läsa.. Konsumentvägledningen är för boende i Lidköping.. Var stad har sin vägledning..

Men du kan också få ekonomisk hjälp, inte i form av kontanta medel utan hantering av problemet..
Budget och skuldrådgivning "I Lidköping hjälper man boende i kommunen med Budgetrådgivning: när du behöver hjälp med att planera hushållsekonomin, Skuldrådgivning: när du har problem med att betala dina skulder och med ansökan om Skuldsanering: om/när du uppfyller kraven i skuldsaneringslagen." får vi veta på denna information..

Bor du i en kommun som inte erbjuder konsumentvägledning(Lidköping har) kan du kontakta Hallå konsument. Det är en oberoende upplysningstjänst som du som konsument får svar på dina frågor inför ett köp och vägledning när du får problem efter att du har handlat..
Vet inte om det finns kvar men jag har haft kontakt med konsumentvägledaren via bibblan, under några timmar vissa dagar satt man där.. Dit kunde du gå direkt från gatan om det var ledigt.. Vid gaveln stora disken på högra sidan från entrén sett..

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...