tisdag 19 april 2016

Kontrollsamhälle.

Oftast så döljer man kontroller över människan med ett gott syfte, att det i förlägningen kan komma att missbrukas talas det sällan om. MHF har nu sin agenda trogen vurmat för ett sådant projekt..
Att man värnar om nykterhet i trafik är gott, men hur man gör det är en annan fråga.. Nu har MHF ställt sig bakom ett projekt likt alkobommar i hamnar där lastbilsförare får blåsa för att en bom skall gå upp..
Varje gång när något som kan tänkas få kritik skall sättas i bruk talar man om hur många som dör i trafiken och därmed rättfärdigas ett projekt, det är ju dock för en god sak då får vi räkna med övervakning..
När man skall sätta upp kameror i städer för övervakning kommer integriteten ofta på tal trots det sker grova brott med ibland dödsfall som kanske skulle kunnat lösas med kamerans hjälp.. Det är lika mycket integritetskränkande här mot mig som ALDRIG skulle sätta mig i en bil med alkohol i kroppen..
Att bli medlem i MHF skulle aldrig falla mig in då det skulle påverka mitt liv utanför bilen, jag tar mig gärna en stänkare eller två i hemmets lugna vrå, det skulle ett medlemskap i denna förening förhindra..

Utanför köpcentret på Överby har de riggat upp en mobil utrustning för att visa hur det går till. – Föraren åker fram till bommen och blåser i munstycket. Det tar bara två sekunder. Är föraren nykter går bommen upp, förklarar föreningen. Kontrollanläggningen styrs från en ledningscentral som tillkallar polis eller Tullverket när en förare inte klarar blåstestet.. Skall vi fotograferas också för att se att det är föraren som blåser? Storebror ser dig syndrom hos MHF gynnar inte trafiken.. Och köpcentrum, tänk efter, folk kan känna sig kränkta och bli irriterade vilket inte gynnar er, det finns fler ställen att handla på tills MHF har satt upp bommar över hela landet som trafikkameror..
Då måste väl ett alkolås i bilen vara att föredra, det hindrar ingen trafik som en nedfälld bom skulle göra vid ett köpcentrum..

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...