tisdag 19 april 2016

En runda till i Lisa Holm fallet.

Trodde man att fallet Lisa Holm var över så trodde man fel.. Nu har en ny advokat hittat nya infallsvinklar och om de räcker för att HD skall godkänna en ny rättegång återstår att se..
Enligt advokatens syn på det hela så skall det finnas bevisning som inte kan utesluta att andra än den nu dömda Nerijus Bilevicius kan ha begått brottet..
"Aktiviteter som ska ha skett vid Nerjius och hans frus dator! Hår från en människa i Lisa Holms trosor som inte är undersökt. En tejpbit med broderns dna är inte heller tillräckligt undersökt. Bland-dna från Lisa Holm och Nerijus Bilevicius som hittats på snörstumpar, kan ha skapats vid analys på Nationellt forensiskt center," påstår advokaten.

Man frågar sig hur mycket av detta som är "advokattricks" som han lärt sig under åren och hur relevant det är.. Det är väl den saken som HD kommer ta ställning till.. Familjen Holms advokat är inte imponerad av advokat Björn Hurtigs överklagande till HD...
Han har skjutit in sig på svaga punkter, snarare än att lägga fram ny bevisning..
– Det räcker inte med att han ändrar sin berättelse. Man måste plocka fram bevisning och vad det skulle vara har jag inte fantasi nog för att komma på, säger familjens advokat..

Men det är HD som har avgörandet, ny rättegång och vad som helst kan hända, ingen ny rättegång så är det troligtvis över såvida inte helt sensationella uppgifter dyker upp.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...