tisdag 19 april 2016

PEAB i blåsväder.

I riksmedia kan vi nu läsa om PEAB:s bygge med Nordens största köpcentrum "Mall of Scandinavia" vilket tycks vara kantat med problem..
Byggarbetare har som mest jobbat 48 timmar i sträck - och tagit amfetamin för att orka med takten, avslöjar Uppdrag granskning. Samtidigt visar dolda inspelningar hur anställda har blivit trakasserade av chefer - för att inte gå med i facket. Och det ryktas om löner på 30 kr/t för arbetare hos underleverantörer.. Det hade vi ingen aning om ursäktar sig PEAB..
Och då är allt frid och fröjd för dem?? PEAB har jobb i Lidköping hos AB Bostäder där man nu bygger på kvarteret Tusenfotingen där pizzeria Roma finns.. De skall vad jag förstår även bygga höghusen på Lidåker när nu de kommer igång.. Nu är detta små byggen i jämförelse med Stockholm och att något liknande skumt skulle förekomma här, borde vara mycket otroligt..
Men det visar på de stora drakarnas dålig koll eller brist på vilja att det även skall fungera i leden under huvudentreprenören, hos s.k. uppdrags­tagare.. Och politiker har inte visat något större intresse att låta huvudentreprenören få ökat ansvar för vad som sker i de undre regionerna, man borde i alla fall åläggas att kolla om de har klartecken från Skatteverket och att man från underleverantörer(uppdrags­tagaren) inte kan i all oändlighet leja bort jobb till andra..
Samt att alla på bygget skall vara registrerade som byggnadsarbetare eller för det yrket man är där för, en identifikation med bild och namn på företaget så de kan kontrolleras när t.ex. Skatteverket kommer på besök.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...