lördag 3 februari 2024

Mer kostnader för vården?

 Alla mina covid vaccinationer hittills har varit gratis och jag är såpass gammal att det nog fortsätter att vara gratis.. Men nu höjs röster för att yngre skall få betala för vaccinet, hur mycket vet jag inte men det finns risker med det..

FHM:s nya riktlinjer för vaccination av covid-19

Från och med 1 mars 2024 rekommenderas följande:

  • Alla över 80 år, samt personer som är 65 år och äldre med dagliga omsorgsinsatser, rekommenderas en dos under våren 2024.
  • För personer yngre än 65 och personer 65-79 utan dagliga omsorgsinsatser finns ingen rekommendation om vaccination under vår/sommar 2024.
  • För enskilda individer kan det finnas skäl att vaccineras, till exempel på medicinsk indikation vid vissa tillstånd som påverkar immunförsvaret.
  • Vissa tillstånd, exempelvis graviditet eller underliggande sjukdom som medför en risk för svår covid-19, kommer omfattas av rekommendationen att vaccinera sig inför höst/vinter 2024.

Källa: Folkhälsomyndigheten.

Det fodras väl bara en nytt utbrott av pandemi-typ av covid så faller nog kostnaden bort för alla.. Men man vet inte i den allmänna politiska ivern att försämra vården för oss medborgare vad som sker där den heliga graalen budgeten säger dit politiker dagligen tillbeder  i dess namn vilken kränkning som helst kan drabba medborgaren..

I budgetens namn kan kanske vår regions sjukhuspolitiker fortsätter att vanhelga symbolen för vård och tillgänglighet för medborgare under de mest otroliga ursäkter..


 

1 kommentar:

Anonym sa...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/abmGML/lakaren-beata-forsokte-radda-lidkopings-akut-polisanmals

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.