onsdag 1 december 2021

Vildsvinsplågan.

Vildsvin är en plåga för många men skriver "Vildsvinens framfart verkar vara ett allt större problem och klassas idag allt mer som ett skadedjur, främst inom jordbruket. Vildsvinsstammen är idag okontrollerad och inventeras heller inte. Skador till följd av bökning och ökade viltolyckor med vildsvin i trafiken vittnar om att stammen ökar snabbt.."
Som en piss i havet kan då max tio stycken vara men man säger -många bäckar små- "Mellan fem och tio fällda djur uppskattas det sammanlagda bytet ha blivit vid samordnade vildsvinsjakt i Lidköpings kommun..
Man får väl anlita Asterix och Obelix till denna jakt då kanske vi får komma på rejäl grillfest också :)

Har aldrig ätit vildsvin och väldigt lite vilt överhuvudtaget. Om smaken på vildsvin har det skrivits en hel del från det bästa köttet till inte så särskilt.. Men det ska visst vara en lite större procedure och tillaga vildsvin om man har skjutit den själv eller fått det av någon.. Först måste den vad jag förstår kontrolleras så den inte innehåller något som inte är bra att få i sig sedan skall detta vilt ha en viss procedure för tillagning som man nog får inhämta om man inte kan..
Nej detta är ingen vildsvinsjakt men kanske borde hemvärnet kallas in för det.. Kan få lite skytteträning på samma gång och lära sig vara uthållig..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...