fredag 29 maj 2020

Var rädda om vårt vård i stan.

Många bryr sig väl inte om vårt sjukhus och dess standard.. Om man får åka någon gång till Skövde, vad gör det!!!
Mås så vara.. Men för många är det mycket viktigt att det finns ett sjukhus värdig namnet på orten och även om Lidköpings sjukhus har en del resurser så tas det bort mer och mer..
Själv har jag lite problem med prostata och flimmer, inga allvarliga men de fodrar en del omvårdnad av vårdpersonal.. Speciellt när man tar blodförtunnande och man får näsblod.. Att då ha en vårdcentral eller en akut i närheten är mycket viktigt..
Även att det finns vårdplatser är viktigt även om inte åkomman är livshotande.. Att specialist-kompetens centeras är inget att orda om men när man inkräktar på gemene mans och kvinnas mindre krämpor då är det åt pipsvängen..
Undarar om inte den tendensen är på väg att få övertaget, inte nu precis kanske men de politiska ivrarna för stordrift blir mer och mer inte minst i regionstyrelsen där nu M-KD-L-C-MP huserar med att åderåta våra sjukhus med en budget som är långt ifrån verkligheten.. Inte ens under denna pandemi orkar man ge sjukhusen större hjälp än att skjuta på den skuld deras konstiga budget åsamkats dem.. Utan ger dem enbart något/några är frist..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...