onsdag 27 maj 2020

Satsning på Östra hamnen.

I delar av Västra hamnen kan vi läsa planeras bostads- och rekreationsområdet Hamnstaden. Kajen är dessutom så undermålig att den kräver nybyggnation om den ska hålla för lastning..

Ja att kajen är dålig är nog riktigt. Men planeras det verkligen något rekreationsområde nära västra hamnen? Möjligtvis ett promenadstråk när man dumt nog rev taket på genomfarten vid Rörstrand. Och någon hamnstad tror jag knappt det blir i detta förorenade område såvida man inte är beredd att kasta upp pengar..Dumt var det i alla fall och riva taket då man kunnat använda passagen för flera inomhus aktiviteter.. Men det var väl "fri sikt" visionen som drev på..

Kulor är man tydligen beredd att satsa för en flytt av hamnen till östra sidan.. På lång sikt i rena hamnstads-tempot uppskattar man det kommer att kosta runt 100 miljoner.. Det är säkert som vanligt en uppskattning långt från verkligheten.. Blir väl nästan det dubbla när det står färdig i framtiden,,
Det som sakta men säkert börjar få fason på sig är Vestas gamla gjuteri som fylls upp bit för bit med hyresgäster.. Från att ha sett ut som en gata i ett slumområde har man nu börjat renovera..
Arkivbilder.
Granne med "Sibirien" som man nu också fått fason på och även fylls med hyresgäster.. Om det är fullt uthyrt vet jag inte men några finns det i alla fall..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.